Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

Hangszertesztek
2014.08.05 14:04

Warwick Rockbass Corvette Basic 4 teszt by Várkonyi Gábor

Warwick Rockbass Corvette Basic 4 Passive

 

Aki valaha egy óránál többet foglalkozott a hangszerpac basszusgitár kínálatával, annak a Warwick egyértelmű referencia. Sokaknak a ’RockBass’ szó is biztos ismerős. A cég 2011-ig kiváló minőségű hangszereket gyártott ezalatt a név alatt. 2011-ben azonban rá kellett, hogy ébredjenek, hogy ha igazán nagyot akarnak durrantani, akkor versenyképességüket csúcsra kell járatni. Ennek fényében újították fel a Rockbass hangszerek teljes szériáját!

Ahogy a katalógus is írja, német minőségi elvárásoknak felel meg a hangszer. Formájában, hangzásában, és érzetben is egyértelműen közelebb került a Rockbass széria a német Warwickokhoz. Ez a Corvette gyönyörűen kidolgozott és szuperkönnyű. Hardverben tulajdonképpen azt kapjuk, amit a nagyoknál megszokhattunk. A húrok Warwick fém, önolajozó hangolókulcsokba, és a Rockbasseken most előszörláthatő 2 részből álló 3D lábrészbe kapaszkodnak. Nagy előnye ennek a lábnak, hogy teljesen személyre szabható, mivel mind 3 dimenzióban állíthatjuk dőlésszögét. A nyak 5 részből áll, 3 jávor, és két vékony ekanga rétegből. Ez nem csak elegáns külsőt kölcsönöz a nyaknak – én sportcsíkoknak hívom őket – hanem igazából ez a konstrukció felel azért az embertelen stabilitásért és határozott hangért, amit ezek a hangszerek, és különösen ez a passzív Corvette prezentál.

 

Természetesen nem csak az 5 réteg fa felel a stabilitásért. A nyakban lapuló pálca nem csak meglepően könnyen állítható, de nagyon stabil, nem ereszt, és mesésen egyszerű állítani. Pláne a leegyszerűsített pálca fedőt tekintve, amit egyszerűen ki lehet pattintani, nem kell csavarozni  sem, illetve a tartozék szerszámmal aminél kényelmesebb imbusz kulcsot még nem fogtam. Korrekt erőkar, így nem túl bonyolult dolog nyakat állítani.

 

Hasonlóan egyszerű nyitni az elektronikát rejtő üreget. 

Szintén nyoma sincs csavaroknak. Ez főleg az aktív verziónál válik nagyon hasznossá, ahol egy elemcsere körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe.  Itt a passzívnál csak a szerelési eljárást gyorsítja meg jelentősen. Az éger test szokatlanul könnyű, és nagyon jó rezonáns, erősítő nélkül is érezni, hogy mennyire ragyogó rezonáns.

Gyári tartozék még a heveder zár, ami szerintem az egyik legjobban használható straplock a piacon. Egy belépő kategóriás hangszerhez gyárilag straplock jár?

A hangot prezentálja a mellékelt felvétel, de azért ne mengedhetem el hogy néhány szót szóljak. Én jelenleg állandó hangszerként egy aktív Corvettet Basicet használok. Nagyon meg vagyok elégedve, és sokat használom az aktív elektronikát. Mivel megszoktam, és a játékstílusom éssoundom részét képezi a hangszerem karaktere Ezért kicsit féltem amikor kézbevettem a passzív verziót. Hangerő, balansz, első hangszedő hangszín, hátsó hangszedő hangszín. Egy pillanatra megijedtem, gondolván hogy biztos szűk lesz a lehetőségek tárháza. TÉVEDTEM! Teljes pozitív csalódás!

 

 

A passzív Corvette Basic HIHETETLENÜL reszponzív. Minden rezzenésre reagál, sokkal könnyebb vele artikulálni. Zaj szintje alacsony, viszont a jel elég magas. Hátsó pickup rendes orros jazz sound, első hangszedő öblös, nem is tudom… Rock’n’Roll? Vagy Blues? Inkább nem kategorizálom. De meglepett! Ha nem tudom mennyibe kerül, akkor biztos, hogy jóval többre tippelek.

 

Összességében ez a hangszer a saját árán VERHETETLEN. Természetesen Corvette fanoknak kötelező minősítést érdemel, de ha valaki indulásnak szeretne VALÓDI minőséget, akkor talán jobb hangszert nem is választhat. Ahogy egy régi reklámban mondták: Bizonyíték. Nem ígéret. Próbateremben, órán, otthoni gyakorlásnál, szinpadon, stúdióban, mindenhol  helyt fog állni. Egy próbát mindenképpen megér itt a Bakáts téren, a Rockforthban!

 

A termék webshop linkje:

https://www.rockforth.hu/spd/1504030305CAALDAWW/Warwick-Rockbass-Corvette-Basic-4-huros-Fekete-Hig

 

Hangminta az alábbi oldalon:

https://soundcloud.com/seraphisavictim/sets/warwick-basszusgit-rok/s-ggbMQ