Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

Hangszertesztek
2014.08.06 13:37

Warwick Thumb BO 5 "F-clef" Special Edition teszt by Takács Gábor

Warwick Thumb BO 5 "F-cleaf" Special Edition

 

 

Nos, igen, a leghosszabb nevű hangszerem. :)

Ennek bizony oka is van, ugyanis ez egy limitált szériás basszusgitár, a Warwick honlapján a #419. számot képviselő, Custom Shop menüpontban található bőgő. Ez a basszus a WW gyár által 2010-ben kiválasztott és megspékelt Thumb-ja, amiből 34 darabot készített el. Én a 32. ilyen basszgitár büszke tulajdonosa lettem a Rockforth Kft.-nek köszönhetően! :)

 

Mint SE modell, pár jellemzője a hangszernek: a test és a nyak ovangkol-ból készült, a fogólap tigriscsíkos ébenfa. A fej sem a megszokott fekete, hanem ez is a testet követve ovangkol. Basszuskulcs berakások a fogólapon, és full réz nyereg a nyakon. A többi dolog a széria Thumbbal megegyező.

 

Ami első fogásra feltűnő a többi gitárhoz képest, hogy a test - nem a megszokott „lapos”, hanem - egy finom ívvel simul az emberre. Kicsit máris azt jelezve, hogy ez a választás örökre szól, mellettem pocakosodsz meg, itt lesz helye a sörhasnak. :D Másik észrevehető dolog, hogy rendkívül vékony nyaka van. A rövid test által a 2 oktávos nyak még a 19. fogásban is bármi küzdelem, vagy eltorzult kézmozdulat nélkül lefogható. Apróbb kézkifordítással a nyak legkisebb bundjába is benyúlhatunk, ez csak a 3 legmélyebb húrnál tolódik már el, de fene bánja, ez mégiscsak egy 5 húros basszusgitár! :) A test rendkívül finom és sima; a fogólap, mint a tükör, látom benne a húrokat, az ujjamat.

 

A hangja lenyűgözött, a mélyeket olyan tisztán torzítás és búgás nélkül adta vissza, egyből a kemény stílusokat játszó basszerosokra gondoltam… ha tudnák, hogy ez hogy „röfög”, mindenki ezen játszana. (Már itt leírom, hogy ha kemény zenéhez kell jó basszgitár, ki kell próbálni egy ilyet… és élőben, nem különböző netes elérhetőségeken.) A magasa még hangszínnel maximumra tekerve se nyírja ki a fület, érződik a gondos összehangolás ezen a területen is. Sőt, egy érdekes (állítólag ez jellegzetes Thumb-os) hangzás is kiemelkedik itt, - én imádom, - ez is az a tónus, amit élőben meg kell hallgatni! Semmi effektet nem ajánlok hozzá, hisz ez az a hang, aminek szólnia kell kifelé.

 

Vásárlás előtt hallottam, hogy a Thumb-ok fejnehezek. Természetes kipróbáltam a döntés előtt, s nem éreztem semmivel sem nehezebbnek egy átlagos 5 húros bőgőnél. Persze a kis test, és a hosszú nyak visszaállítja egy bizonyos pozícióba a nyakunkban, de egyáltalán nem éri el a kényelmetlen szintet.

 

Igazi profi hangszer, felsőkategória. „Örökhangszer”-nek készült, nem nagyon cserélgetik gazdájukat. A Thumb olyan forma, és olyan kitűnő hangú basszus, amivel érdemes találkozni komoly választás előtt!

 

Webshop link: 

https://www.rockforth.hu/spd/0224030014BZOVA15S/Warwick-Thumb-BO-5-F-Clef-Special-Edition