Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

Hangszertesztek
2014.08.22 16:29

Warwick Thumb BO 5 "F-clef" Special Edition teszt by Kneif Geri

Warwick Thumb BO 5 F Clef Special Edition

         Ha egy mondatban kéne összefoglalnom mindent, amit erről a hangszerről illene mondani, talán ez lenne a legtalálóbb

 

„A leginspirálóbb hangszer, amit valaha a kezemben tartottam”

 

         Kezdjük egy gyors összefoglalással! A Thumb, a legkisebb testű hangszer a Warwick családban, egyedi, más hangszerhez nem hasonlítható és kilométerekről felismerhető, más hangszerrel még véletlenül sem összekeverhető finomság. A hangszert 2010-ben választották ki, mint Special Edition széria. Hogy mit is jelent ez? A megszokott Thumb modell karaktere és formái mellett különleges tigriscsíkos ébenfa fogólap, basszuskulcs formájú gyöngyházas berakás, Just a Nut III két pontot állítható bronz nyereggel nyeri el a tetszésünket. Mert elnyeri :)

 

         Mindenképpen meg kell említeni a hangszer játszhatóságát, mert ez volt az egyik pont, ami a legelső körben magával ragadott. Mint forró kés a vajon. Ennél a hangszernél az ember úgy érzi, mintha nem csak egy fenomenális hangszert tartana a kezében, hanem ajándékba kapott volna egy jó nagy adag extra töltet tehetséget is. Amit egyéb hangszereken küzdéssel meg rengeteg gyakorlással lehet kisajtolni, itt kicsúszik, mint a világ legtermészetesebb és legegyszerűbb dolga.

 

         Rengeteg basszusgitárnál az a probléma, hogy oké, hogy nagyon jól játszható, de sajnos ez a hang rovására megy. DE NEM ITT! Regényt lehetne írni a soundról, ha nem haragszotok, ezt nem tenném meg, de azért pár mondatot ejtenék róla. Úgy tűnhet, hogy nem sok oldalú hangszerről van szó a pickup elrendezés miatt (két MEC single coil közvetlenül a híd mellett), melynek látványra először én is bedőltem, kézbevétel után azonnal kiderül, hogy ez az állítás téves! Hála az aktív elektronikának, a két sávos EQ-nak, illetve a passzív/aktív kapcsolónak a hangszer minden körülmények között megállja a helyét, a rock, funk, metal, blues, de akár a jazzysebb stílusokat, mint swing, bossa nova, latin kedvelői is meg fogják találni önmagukat. Ezt garantálom. Ha kell a hangszer röfög, ha kell brummog, ha kell pedig sexyn a fülünkbe suttog. Egyszóval a tévhittel ellentétben mindenre jó. Nekem az egyik kedvenc hangzásom a hifis sound, amely nem tolakodik, nem nyomja el a többi hangszert, de még is átüt a zenén.

 

         Akkor tudom neked ajánlani a hangszert, ha nem a megszokott formavilágot, hangzást keresed, hanem egyedi soundra és megjelenésre vágysz. Azt javaslom, hogy mindenképpen kapj a kezedbe egyet, mivel ez a hangszer tényleg máshogy szól minden ember kezében. Úgy is fogalmazhatnék, hogy félelmetesen igazodik a „viselője” stílusához, és játékához. Talán emiatt is vált a kedvenc hangszerem egyikévé.

 

         Próbáld ki, nem fogsz csalódni. Garantálom.

 

A hangszer a Rockforth webshopban:

 

4 húros verzió:

https://www.rockforth.hu/spd/0224030014BZOVA1WW/Warwick-Thumb-BO-4-F-Clef-Special-Edition

 

5 húros verzió:

https://www.rockforth.hu/spd/0224030014BZOVA15S/Warwick-Thumb-BO-5-F-Clef-Special-Edition

 

Kneif Geri - Sugarloaf