Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

Tesztek
2014.08.05 16:21

Morley - Tm Stevens Funk Wah teszt by Kanoc

Takács Roland Adrián - Morley T.M. Stevens Funk Wah teszt

Sziasztok!

 

Nagy örömmel fogtam bele ennek a kis ismertetőnek a megírásába, ugyanis közel egy éve hű társam a színpadokon a Morley cég terméke a T.M Stevens Signature Wah pedál! A cikk apropója, hogy a Rocforth Kft  2012 decemberében elkezdi a Morley termékek forgalmazását, bátran térjetek be hozzájuk kipróbálni a őket!

 

Signature modellről lévén szó először ejtsünk pár szót a névadóról, hátha valaki még nem ismeri őt.

Tm Stevens amerikai basszusgitáros karrierje a 70-es évek vége felé kezdődött és az akkor még ifjú tehetséget nem kisebb nevek választották a csapatukba mint  Miles Davis,  a Mahavisnu Orchestra, valamint John McLaughlin, vagy éppen Al di Meola.

 

A 80-as 90-es években töretlenül folytatódott a sikersorozat, immár populárisabb fronton is. Tina Turner, Joe Cocker, James Brown hívta magához.  Később a rockos vonalon Steve Vai lemezen is játszott és a lista szinte végtelen, szinte a létező összes amerikai gigasztár őt választotta élő koncert, illetve stúdió munkára egyaránt. További érdekesség, hogy Tm személyében az egyik legrégebbi Warwick endorsert tisztelhetjük, a 80-as évek végétől napjainkig – kisebb kitérővel - töretlenül kitart a márka mellett és ezt a hűséget a cég nemrég a TMS signature basszusgitár kibocsátásával honorálta. Remélhetőleg ezt a kiváló hangszert is lesz alkalmam és lehetőségem valamikor bemutatni Nektek..

 

 

 

Kialakítás:

 

A pedált kicsomagolva az első szembetűnő dolog, a színek kavalkádja, TM rendkívül színes egyéniségét reprezentálja a design. Súlyra sem éppen egy könnyű darab, 1.5 kg!

Acélházas kivitel, ebből kérem nem spórolták ki az anyagot ami jó hír azoknak akik hozzá hasonlóan már amortizáltak le padló effektet egy-egy jobban sikerült buli alkalmával. Mindössze kettő darab potméter (Level és Active/Passive), és egy rejtélyes „Fonk” kapcsoló áll rendelkezésünkre kezelőszerv gyanánt, spártai egyszerűségű tehát az eszköz, de ez korántsem probléma, ugyanis a jó wah hangzáshoz nincs is egyébre szükségünk!

 

Level potméter: ezzel a wah intenzitását tudjuk szabályozni.   Active/Passive Trim potméter: a megfelelő jelszintet tudjuk beállítani az aktív/passzív gitárokhoz, tartozik hozzá LED visszajelző is.

 

A Fonk switch-nél kicsit időzzünk el.

 

A Morley dual bass wah-ként hirdeti a terméket, ez annyit jelent, hogy kétféle wah mód közül tudunk választani, egy tradicionális, vintage tónusú wah (LED off) és a Tm által preferált, agresszívabb percussive slap játékra kihegyezett wah (LED on) között. Ezen két hangzás között tudunk váltani a Fonk kapcsolóval.  A mellékelt hangmintáknál meg tudjátok hallgatni a különbséget!

 

Külön említést érdemel még az úgynevezett Electro optical circuitry feature, ami annyit tesz, hogy a pedál működése optikai érzékelővel van megoldva (ellentétben a mechanikus elven működő pedálokkal, ahol a szabályzó alkatrész könnyen elhasználódhat).

 

Természetesen dolgozik 9V elemmel is, de erősen ajánlott az adapter használata, mint minden hasonló eszköz esetében!

 

 

Konklúzió:

 

Amióta megvettem, nem vagyok hajlandó nélküle színpadra állni! J Professzionális effekt, mely a „dual bass wah” kialakításnak köszönhetően megunhatatlan számomra! Amennyiben szereted a tradicionális wah hangot, de szeretnéd azt kombinálni egy merőben más wah hangzással, ne is keress tovább, irány a Rockforth!

 

 

 

Webshop link:

https://www.rockforth.hu/spd/Morley_TMS/Morley-T-M--STEVENS-FONK-WAH

 

Teszt video: