Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

A BronX márkáról

 

A Morley Pedals egy amerikai gitár effektpedál gyártó cég, amely wah-wah pedálok és más padlóeffektek gyártásával szerzett világhírt. A cég pontenciométer helyett elektro-optikai áramköröket használ az effektek vezérléséhez. A padlóeffekt egy zárat működtet a pedálon belül, ami szabályozza, hogy mennyi fény jusson a Light Dependent Resistorhoz (LDR). Ennek a rendszernek az az előnye, hogy nincsenek potenciométerek a jelútban amik elhasználódhatnak! Az elektro-optikai áramkör széles körben elterjedt a Morley pedálok sorában, így megtalálható a volume pedálokban, delay pedálokban, chorus és phaser pedálokban és sok más helyen.

 

A Morley céget két testvér, Raymond és Marvin Lubow alapította az 1960-as években, Los Angelesben. Raymond feltalált egy elektro-mechanikus echo egységet, amit egy elektrosztatikus folyadékkal telt apró fém dob belsejében lévő forgó lemez működtetett. Ez az echo egység echo chamberek vagy megbízhatatlan szalagos magnókkal való vesződés nélkül tette lehetővé a zenészek számára, hogy élő előadásban használják az echo effekteket. A Lubow fivérek Tel-Ray Electronics néven indítottak vállalkozást, amely az új „Adineko” nevű echo egységüket gyártotta számos cég, köztük a Fender számára is.

 

Az 1970-es években a Morley minden effektjét masszív fém borítással látta el, így a distortion egységeket, a flangereket, a phasereket, valamint néhány olyan egyedi eszközt, mint a PKW „Pik-A-Wah” pedál. Számos olyan többfunkciós pedált készítettek, mint például a PFV „Phaser Volume”, az ECV „Echo Chorus Vibrato”, a WVO „Wah Volume”, a CFL „Chorus Flanger” vagy a PWF „Power Wah Fuzz”.

 

Az 1980-as években a Morley-pedálok méretei jelentősen csökkentek, alvázuk pedig feketére változott. Az olyan új compact pedálokkal való versengés eredményeként, mint a Boss, az Ibanez és a DOD, a 9VDC battery power AC adapter jackkel (wall-wart jack) standardé vált. A Morley egy ideig kisebb, nem-padlóeffekt pedálokat is gyártott.

 

A modern Morley vállalat a mai napig ad ki új modelleket. Számos művész támogatja és használja a pedáljaikat, köztük Steve Vai, akinek három signature modellje van: a Bad Horsie, a Bad Horsie 2 és a Little Alligator volume pedál. Adam Darski (Nergal) a Behemothból és Mark Tremonti szintén kiváló  zenészek; Mark például egy signature wah-wah pedál tulajdonosa. Továbbá Cliff Burton, a Metallica korábbi basszusgitárosa egy eredeti Tel-Rey ’chrome’ Morley Wah Boostot használt Big Muff distortion egységgel, ami hasonlított a cég jelenlegi Morley Power Wah modelljéhez. 

Idehaza olyan nagy nevű gitárosok használják a termékeket mint Alapi István, Jani J. Szentkirályi stb.. 

 

A Rockforth KFT 2002 évtől kizárólagos hazai forgalmazója a Morley termékeknek, a kínálatot IDE KATTINTVA  lehet megtekinteni.

 

Steve Vai és a Morley Bad Horsie pedál