Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

A Warwick & Framus cégről

2014.08.15 12:49
A Framus története

A Framus volt a kezdet…

Amikor Fred Wilfer visszatért szülővárosába, Walthersgrünbe a második világháború után, gyorsan rá kellett jönnie, hogy a Szudéta-vidék még mindig amerikai befolyás alatt van, és hamarosan az oroszok kezére kerül, ez pedig nem ígért sok jövőt. Az amerikaiak segítségével sikeresen véghezvitt egy némileg veszélyes vállalkozást azzal, hogy elhozta az első hegedűkészítőket Schönbachból Frankföldre, lefektetve ezzel a benépesítés alapjait Erlangen/Bubenreuth területén.

 

A háború utáni években 1945-től 1947-ig Fred Wilfer azzal volt elfoglalva, hogy új otthont és jövedelmező állást találjon a Schönbach-i hegedűkészítőknek.  Eszközöket és nyersanyagot biztosított számukra azokban az időkben, amikor semmijük sem volt. Folyamatosan a München-i adminisztrációs irodákban volt, és harcolt a bürokrácia ellen; élelmiszerkuponokat és építési engedélyt szerzett. Mindeközben 1946-ban megalapította a „FRAMUS” műveket. A név a FRAnconian MUSical Instruments akronímája, és arra szolgál, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a híres Schönbach-i hegedűkészítők Franconiát tették meg új otthonukká.

 

Az első műhelyeket használaton kívüli közmunka-táborokban állították fel az Erlangenhez közeli Möhrendorfban. A vállalat rövid időn belül kinőtte a helyet, és a Framus egy egykori sörfőzde épületébe költözött Baiersdorfban. Fred Wilfer kemény munkája tehetséggel párosult, aminek eredményeképp a legnehezebb időkben is képes volt elindítani a vállalkozást. 1954-re már a Baiersdorf-i hely sem bizonyult elég nagynak, így Fred Wilfernek új gyárat kellett építenie. 1955-ben volt a Bubenreuth-i új műhelyek hivatalos megnyitója. Ekkorra már 300 bejegyzett alkalmazottja volt a cégnek; főleg áttelepült Schönbach-iak, de szép számmal voltak köztük helyiek is. A Framus főleg gitárokat készített és exportált a világ minden tájára, de gyártottak citerákat, basszusgitárokat és bendzsókat is. A Framus név világszerte ismertté vált.

 

1996-ra már a Bubenreuth-i létesítmény is kicsinek minősült, így Pretzfeld-ben – a „Fränkische Schweiz” néven ismert térségben – felépült a 100 alkalmazottal működő második gyár is. 1971-ben ünnepelte a Framus 25-ik évfordulóját. Fred Wilfer munkája és elkötelezettsége a zenei ipar felé többek között olyan nevek elismerését vívta ki, mint Konrad Adenauer, Ludwig Eehard és Theodor Heuss. A következő évben Bubenreuth önkormányzata „Tiszteletbeli Állampolgár Kitüntetéssel” jutalmazta Fred Wilfert a Bubenreuth-nak tett szolgálataiért és elismerésként a hegedűkészítők áttelepítésében játszott szerepéért.

 

A hetvenes években a távol-keleti cégek árdömpingje komolyan aláásta a stabil márkákat is, és a piacon erőteljes versengés vette kezdetét. Ennek következményeként számos cég csődbe ment, közöttük, 1975-ben a Framus is. Fred Wilfer számára ez biztosan keserű tapasztalat volt. Vigasztalásként azonban láthatta legkisebb fiát, Hans Petert, ahogyan új kezdetet teremtve az üzletben megalapítja a Warwickot 1982-ben. Ezzel végül újjáélesztette a Framus nevet, új becsületet szerezve ezzel számára.

 

Alfred Andreas Wilfer 1996. december 29-én hunyt el Markneukirchenben. A Szudéta-vidéken született Walthersgrünben 1917. január 2-án. Ő alapította és tette világhírűvé a Framust. Ezzel a folyamattal nagyban hozzájárult a német hangszergyártó ipar fejlődéséhez. 

2014.08.06 15:27
A Warwickról

A Warwick története

 

A Warwickot Hans Peter Wilfer alapította 1982-ben, Erlangenben, a német Bavaria államban. Gyermekként Hans Peter megtanulta a hangszergyártás és –forgalmazás minden aspektusát. (Szó szerint a Framus gyárak fűrészporában játszva nőtt fel!) Tudását a hangszerkészítésről, kivételes energiáját és a munka iránti elkötelezettségét arra használta, hogy megalapítsa a Warwickot, a világ legelismertebb basszusgitár-gyártóját. Ezek után a cég kialakított egy széleskörű forgalmazói hálózatot Németországon és Ausztrián át, amely bemutatta és forgalmazta Európa és az Egyesült Államok vezető cégeinek termékeit. Az olyan nevek, mint a Rickenbacker, a Seymour Duncan, a DR Strings és a saját márka a Rockbag, csupán csekély részét képezik azoknak a márkáknak, amelyeket a Warwick szervezete képvisel.

 

1995-ben a Warwick a Saxon Vogtland-beli Markneukirchenbe költözött, hogy ebben a régióban kovácsoljon tőkét az évtizedes hangszerkészítő hagyományból. Ennek eredményeképp kevés cég munkaerejének képzettségi szintje és szaktudása hasonlítható csupán össze a Warwickéval. Az új üzem felépítése lehetőséget biztosított csúcstechnológiájú gyártási berendezések beiktatására, ami technológiai előnyt teremtett a Warwicknak, ez pedig együtt járt a finom kézi kivitelezésért járó jól kiérdemelt hírnévvel. Napjainkban a Warwick olyan megdöbbentő ütemben gyártja a minőségi hangszereket, mint csak kevesen a világ hangszerkészítői közül.

 

A személyes erőfeszítéseknek és a nagyra becsült üzleti partnereknek köszönhetően, az 1982-es kezdetek óta, a Warwick csak nőtt és növekedett. A cég nagyon optimista, és örömmel várja a sikeres jövőt. Ez az alkalmazottak, az üzleti partnerek és egy világszerte hűséges rajongóbázis hozzáállása, ez tette a Warwickot azzá, ami, és ez biztosítja számára a jövőt.

 

2012-ben ünnepli a Warwick fennállásának 30. évfordulóját. A folyamatosan növekvő verseny ellenére a Warwick szembenézhet a jövővel és biztos lehet abban, hogy megvan a sikerhez szükséges anyagi háttere. Termékei majdnem minden országban megtalálhatóak. Gondolva a jövőbeli piacra és beszerzési lehetőségekre, a cég irodát nyitott Shanghaiban, New Yorkban. Napjainkban a világ leg(el)ismertebb basszusgitár gyártója, méltó elismerés övezi a termékeit, a belépő kategóriától a prémium Custom Shop hangszerekig

 

A 30 éves jubileumra készült videó.