Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

Hangszertesztek
2014.08.05 13:29

Corvette Standard Pro teszt by Takács Roland Adrián (Kanóc)

Sziasztok!

 

Mivel most írok először a WW basszusgitár blogra, egy rövid bemutatkozással kezdeném. Takács Roland Adrián vagyok (bár sokaknak a Kanóc név jobban ismerős), számos hazai és külföldi produkcióban megfordultam illetve játszom a mai napig, néhány a teljesség igénye nélkül: B2B3 trio, Koós Réka & Bodybuilders, Alapi Band, Rusty International Showband (D), Funkyourself, Fallen Angel (D), Whitesnake Tribute Band, Johnny Cat’s Funk Family stb stb…

 

Körülbelül 1,5 éve egy teljesen átlagosnak tűnő napon kezdődött az egész. Gyanútlanul sétálgattam Bécs egyik legnagyobb hangszerboltjában… a nagy hangszermustra közepette megakadt a szemem az egyik kiállított hangszeren mely felettébb szimpatikus látványt nyújtott.

 

Nosza le is emeltem egy teszt erejéig a helyéről és.. BOOM… szinte azonnal meggyőzött! Komolyan mondom, az általam addig próbált méregdrága különféle márkájú hangszerek közül ennek a modellnek volt első benyomásra a legmeggyőzőbb hangja!

Ez a basszusgitár a Warwick Corvette Pro volt.

Értetlenül álltam a jelenség előtt, hiszen a hangszeren jól 

láthatóan a Made in Korea felirat díszelgett, és ugyan már régóta megdőlt az a sztereotípia, hogy a koreai hangszerek kerülendők, ez a példány egyenesen a nagy germán testvéreket megszégyenítő hanggal rendelkezett úgy, hogy mindehhez szerénynek mondható árcédula

párosult!

 

...A történet 2012 őszén folytatódott, amikor a Rockforth Kft jóvoltából alkalmam nyílt egy tartósabb tesztre a kicsikével. A korábbi kellemes emlékek még élénken éltek bennem a hangszer iránt, így nagy örömmel vittem haza és láttam neki kipróbálni, hogyan teljesít koncert/stúdió körülmények között. 

 

Nos bátran állíthatom, hogy nem pusztán egy kivételesen jól sikerült darabbal volt dolgom anno, ezen modellek mindegyikének a hangja szinte robban az ember kezében!

 

Lássuk mi a "relatíve olcsón, nagyon jót" gitár receptje a Warwicknál!

 

Végy jól bevált kőris vagy bubinga testet (mindkét verzióban rendelhető!), faragd olyan csinosra, hogy a nézőtéren minden lánynak megakadjon rajta a szeme ;-), told meg egy atom stabil Ovangkol-Ekenga 3 rétegű nyakkal, szereld fel masszív szerelékekkel, tégy bele aktív/passzív MEC pickup-elekronika párost, add hozzá a WW titkos összetevőt (!), majd az

egészet jól főzd össze!

 

Amint említettem, koreai gyárban szerelték össze, de ez mit sem von le a hangszer használati értékéből. Ugyanazt a WW-tól megszokott minőséget kapjuk, amit a német hangszereknél megszokhattunk, csak jóval olcsóbban! Igaz ez a soundra és az összeszerelés minőségére is!

 

A hangszer alap karaktere agresszív morgós WW sound, melyet jól lehet szelídíteni a rendelkezésünkre álló hangszín potik segítségével. Én blues-rock-funk környezetben használtam, ezt a gitárt egyenesen ezekre a stílusokra teremtették! Külön öröm volt számomra, hogy az én a szokásosnál agresszívebbnek mondott játékstílusomra is pozitívan reagált a hangszer, nem kezdett el csörögni-zörögni, és a koncert végére is egyben maradt J. Megmondom őszintén, nem vagyok az a „megfejtő” beállítottságú hangszeres, kevésbé szeretem tekergetni mind az erősítőn, mind a hangszeren a potikat, nos ez a gitár ebben is kedvezett nekem. Szinte minimális hangszínbeállítást igényelt, és máris megkaptam azt a hangot, amire szükségem volt!

 

Kaptam is visszajelzést bőven, mind a zenésztársak, mind a közönség soraiból jöttek az elismerő hangok, melyek végleg megerősítettek abban, hogy bárkinek, aki egy határozott agresszív hangkarakterű ( mely igény szerint remekül szelídíthető), masszív, minőségi, de nem horror árú, nagyon jól összerakott basszusgitárt szeretne vásárolni, annak KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT egy WW Corvette Pro kipróbálásra. Garantáltan nem fog csalódni! Nálam is lenne helye egynek akár örökre…J

 

Webshop link: 

https://www.rockforth.hu/spd/WPS1244_90AA_ASH_FR/Warwick-Corvette-Pro-4-huros-Ash-Natur-Active