Kapcsolódj hozzánk!

Kapcsolódj hozzánk!


         
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj legfrissebb ajánlatainkról!
Szűrés
Specifikáció
TOP termékek
Termékajánló
Naptár
2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Néha kell  kép is a hang mellé.

Fotózásban partnerünk a

Kodak Média webáruház

 

Házhozszállítás

25.000 Ft felett ingyenes!

Hangszertesztek
2014.08.06 13:07

Rockbass Alien Standard 5 teszt by Takács Gábor

RB Alien Standard 5 tesz by Takács Gábor

 

 

Először is a neve. Mint Alien, nekem (és talán más embereknek is) inkább egy death metal zenekar basszgitára jutna eszembe. Erre tessék, egy rendkívül jópofa, duci gitárt rejt a név! Vagy vicc akart lenni, vagy csak valaki mellé lőtt a Warwick ötletgazdái közül… esetleg én nézem rossz irányból?! 

 

De ne is ezt vesézzük, inkább lássuk, milyen basszusgitárról van szó. A WW három elektroakusztikus (!) gitárral van jelen a piacon, ez az alap közülük. Következő, magasabb szériája az Alien Deluxe, s végül a Warwick Alien szerepel a dobogón. Ami szembetűnő pl. egyszer, az a húr rögzítése a testen.

 

 

Dobogósunk már a WW 3részes húrláb rögzítő részével van felszerelve, a Standard és a Deluxe pedig az akusztikus gitárokra jellemző tüskével. Formájukban is hasonló módon változnak, a két kistestvér egy ívesebb alsó résszel rendelkeznek, a nagytesó pedig egy hegyes formában fut előre. Elektronikailag egyre komolyabb a felépítésbeli különbség, de most már maradjunk akkor csak a Standard változatnál.

 

Feltűnően nagy teste van, kiharcolja, hogy az ember magához ölelje! De miért is ne, ha ránézésre aranyos, s egy édes hang szólal meg? ;) Kinézetében igencsak kilóg a többi hangszerem közül, de hangban is. Az üreges test s a bronz húrok olyan mesés hanggal szólnak, hogy azt egy effekt sem modellezi le.

 

Megmunkálásra sem lehet rá semmiféle panasz, minden él lekerekítve, a lakkozás tökéletes. A fekete hátrész pedig olyan hibátlan fekete és tükrös, hogy a szemet becsapja, mintha átlátnál rajta, mintha nem is lenne ott semmi! A gyárból érkező beállítás érezhetően nem végleges, azonban ha valakinek van tapasztalata benne, gyorsan kézre állítja. Ha még sincs ilyen rutin, azért figyelmeztetnék mindenkit, bízza nyugodtan szakemberre, ez azért nem egy két csavar erre-arra, akusztikusok ennél összetettebbek.

 

Ha valaki összehasonlítja az én hangszeremet a fenti képen és a WW honlapján szereplővel, észrevehet egy apróbb különbséget. Ez pedig egy ujjtámasz a testen. Egyetlen kis hiányosságnak ezt találtam (a WW Alien-en ez alaptartozék), ám Mészáros Zoltán (Mészi) rendkívül igényesen, ügyesen, és sok segítséggel elkészítette nekem ébenfából a megbeszéltek szerint. Ezúton is köszönöm Neki!

 

Aktív elektronikája (9V-os) egy piezzo-ból áll a hátsó híd alatt, amit az üregbe rejtve egy hangerővel és egy tónussal állíthatunk a kívánt játékstílushoz, felső nyereg állítható magasságú, mint már szinte minden RB hangszeren. Kidolgozásában, hangzásában igen magas minőséget képvisel, - annak ellenére is, hogy csak „kisöcsi” a Warwick sorozatában, - így itt is joggal díszeleg már a fejen a nívóságát tükröző „W”!

 

 

 

Warwick Alien basszusgitárok a Webshopban: 

 

Warwick Alien Akusztikus 4húros basszusgitár

Warwick RockBass Alien Standard Akusztikus basszusgitár 4 húros

Warwick RockBass Alien Standard Akusztikus basszusgitár 5 húros

Warwick RockBass Alien Standard Akusztikus basszusgitár 6 húros